Develooper

Develooper

Unity fejlesztés

amit mindenki utál, de mégsem tudnak jobbat mondani

2024. május 01. - Hármas

Ha még nem hallottál a Unity-ről, akkor itt az ideje felébredni, mert a játékfejlesztés világában ez a cucc olyan, mint a bicska a zsebben. Képzeld el, mint egy svájci bicska, amivel bármit meg tudsz csinálni a játékok terén, ha van egy kis eszed.

Mi az a Unity?

A Unity egy őrült jó játékmotor, ami olyan, mintha egy varázsszőnyeget adnának a kezedbe. Ezzel az izével ugrálhatsz a 2D-s pixeles retró játékoktól a nyálcsorgató 3D-s akciódömpingig. Ha van egy ötleted, és elég pofátlan vagy ahhoz, hogy megvalósítsd, a Unity a te haverod. Mindent megcsinál neked, csak ügyesen kell kérdezni tőle.

Hogyan működik a Unity?

Először is, töltsd le a Unity-t, ami ingyenes, mint a mustáros hot dog egy amerikai baseball meccsen, ha épp jó helyen állsz. Aztán belevághatsz. Húzz be pár grafikát, hangot, és kezd el összerakni a sztorit. A Unity-ben van egy editor, ami olyan, mint egy Lego-szerelő asztal: rakosgathatod a kockákat, amíg valami értelmes nem lesz belőle.

Scriptelés? Az mi a pöcsöm?

Unity-ben a C# nyelvet használjuk, ami nem az a C#, amire a zeneórákon tanítanak, hanem egy programozási nyelv. Ide neked kell bepötyögni a parancsokat, hogy a karaktereid ne csak álljanak, mint a sóbálvány, hanem ugráljanak, lőjenek, vagy épp csókolózzanak, ha arra van szükség. Ha nem tudsz programozni, akkor elő a Youtube-videókkal, mert tanulni sosem késő, haver!

Miért pont Unity?

Közösség: A Unity-nek van egy brutál nagy közössége, akik mindig készen állnak, hogy segítsenek, vagy legalább elmagyarázzák, hogy mit rontottál el.
Multiplatform: Egyszer csinálsz valamit, és futtathatod PC-n, konzolon, mobiltelefonon, sőt még a hűtőn is, ha az okos.
Asset Store: Ez olyan, mint a bolt, ahol mindenféle izét megveheted, ami eszedbe jut, hogy szebb és jobb legyen a játékod, vagy ha te magad lusta vagy megcsinálni.
Tehát?
Összességében, ha játékot akarsz csinálni, és nem vagy egy tech-zseni, a Unity lesz a legjobb cimborád. Könnyű kezelni, sok a segítség hozzá, és még a nagymamád is meg tudná tanulni, ha elég jól magyarázod. Szóval pattanj rá, mert ezzel a szoftverrel tényleg csak a képzeleted szabhat határt.

A bejegyzés trackback címe:

https://develooper.blog.hu/api/trackback/id/tr2418394123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása